Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι:

Ένα διαδραστικό project μέσω του οποίου οι μαθητές καταγράφουν και δημοσιοποιούν όσα τους αρέσουν ή όσα τους ενοχλούν χρησιμοποιώντας τεχνολογία web GIS και android apps.
Οι προτάσεις/απόψεις των μαθητών αξιοποιούνται για τη διοργάνωση δράσεων με στόχο την άμεση βελτίωση του σχολικού και ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντός τους.

Πώς λειτουργεί:

Μπαίνοντας στο www.gpolitis.gr μπορεί κανείς να κατεβάσει το android app «Εκφράζω τη γνώμη μου» ή να μπει απευθείας στην ομώνυμη GIS εφαρμογή για να υποβάλει τις προτάσεις/απόψεις του (συνοδεύοντάς τες με φωτογραφίες, βίντεο, ή αρχεία ήχου), να δει τι έχουν επισημάνει οι υπόλοιποι χρήστες, αλλά και να φιλτράρει τις καταχωρήσεις, ώστε να δει μόνο όσα έχουν υποβάλει οι συμμαθητές του κλπ.
Με βάση το υλικό που συγκεντρώνεται από τους μαθητές διοργανώνονται δράσεις, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Για κάθε δραστηριότητα δημιουργούμε ειδική GIS εφαρμογή και android app, προκειμένου να πετύχουμε την ακριβέστερη δυνατή απεικόνιση. Τελικά για κάθε θέμα διαμορφώνεται ένας διαδραστικός αφηγηματικός χάρτης (story map), ο οποίος περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο, σχεδιαγράμματα και γεωγραφικά δεδομένα από όλα τα στάδια της δράσης, συνοδευόμενα από τις επισημάνσεις, τις προτάσεις, τις ιδέες, τα συμπεράσματα των μαθητών και τις πρωτοβουλίες που ενδεχομένως αναλήφθηκαν.
Το υλικό αυτό δημοσιοποιείται και αξιοποιείται προκειμένου να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς και να έχουμε άμεσα και πρακτικά αποτελέσματα.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το «Γίνομαι Πολίτης» απευθύνεται πρωτίστως στους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων του Νομού Δράμας. Ωστόσο κάθε πολίτης μπορεί να εκφράσει τις ιδέες/απόψεις του για πράγματα που του αρέσουν ή τον ενοχλούν μέσα από την εφαρμογή «Εκφράζω τη γνώμη μου», επιλέγοντας στην καρτέλα υποβολής την επιλογή «Άλλο» (τελευταία κατά σειρά) από το drop down menu της κατηγορίας «Σχολείο».

Μέγεθος & είδος συνημμένων αρχείων:

Κάθε καταχώριση μπορεί να συνοδεύεται από ένα ή περισσότερα συνημμένα αρχεία. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο όριο στο μέγεθος ή περιορισμός στα αποδεκτά format των αρχείων. Ωστόσο, ανάλογα με την ταχύτητα upload του δικτύου της στιγμή της υποβολής, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι δυνατή η επισύναψη συνημμένων μεγάλου μεγέθους. Για τον λόγο αυτό προτείνεται οι επισυνάψεις σε κάθε καταχώριση να μην ξεπερνούν σε μέγεθος τα 5ΜΒ ανά αρχείο.

Πληροφορίες & επικοινωνία:

web: www.gpolitis.gr
facebook: Σελίδα Γίνομαι Πολίτης
mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: 2521351223